Hieronder vind u de muzikale programmatie van Lambermontmartre/Musee.
Live-optredens gaan door tussen 14u en 17u.

zondag 27 mei 2012 - Brasserie Croque-Notes

Brasserie Croque-Notes brengt de muziek en de teksten van Georges Brassens – een goudmijn van meer dan 130 chansons. De groep bestaat uit Jo Vermeulen (zang, gitaar), Veerle Verhulst (viool), Imanol Mitxelena (gitaar) en Kris Van Daele (contrabas). Voor meer info kan je terecht op hun website www.brasserie-croquenotes.be

zondag 24 juni 2012 - Lollo Meier & Andre Donni (band)

Het swingend gipsy jazz ensemble onder leiding van de Nederlandse zigeunergitarist Lollo Meier en de Belgische klarinettist André Donni is zondag 24 juni te horen op Lambermontmartre/musee. Hun gemeenschappelijke bewondering voor de fameuze klarinettist Hubert Rostaing die deel uit maakte van het beroemde Django Reinhardt Orchestra in de jaren veertig van vorige eeuw resulteerde in dit unieke project. Waar Django in kleine bezettingen vooral werkte met de combinatie gitaar en viool, vervangen deze twee gevoelsmuzikanten in hun nieuwe kwartet de viool door de klarinet.

zondag 29 juli 2012 - Imaginarium

Imaginarium is een akoestisch kwartet bestaande uit Stijn Bettens (accordeon), Rik Sturtewagen (viool), Kris Auman (contrabas) en Sam Coenegrachts (gitaar). De liefde voor mooie en eerlijke muziek bracht het viertal bij elkaar. Ze brengen eigen composities, mundiaal geïnspireerd met veel ruimte voor improvisatie die doen denken aan zigeunermuziek. Zachte, lieflijke akoestische muziek met pit en dynamiek. Voor meer info kan je terecht op hun profiel http://vi.be/imaginarium

zondag 26 augustus 2012 - Bateau Feu Trio

Als Bateau-Feu speelt hoort u een hele rits aanstekelijke melodieën uit de jaren dertig en veertig (Duke Ellington, Nat King Cole ...), een mix van oude swing en Franse musette ( Charles Trenet, Sidney Bechet, Edith Piaf ...) en af en toe iets van eigen hand. Django Reinhard is nooit ver uit de buurt. Met Willem Van Looveren (gitaar) en Dirk Vanthillo (akoestische gitaar, zang).

Op Lambermontmartre 2012 worden wij extra bijgestaan door sopraan-saxofonist Bob Van Brand en contrabassist Michel Van De Vels.

zondag 30 september 2012 - Trio Bombelini - Little Eddy (Guests)

Trio Bombelini bestaat uit André Bombelijn (accordeon), Stefan de Ridder (Django-gitaar) en Frank de Lombaert (contrabas). Hun repertoire bevat nummers uit het Hot Club-repertoire, aangevuld met swingende musettes, die ook gespeeld werden ten tijde van Django. Maar eveneens Braziliaanse muziek, en Tango, perfect passend bij de accordeon. Verder - om in de Franse sfeer te blijven - wordt ook het chanson aangeboord, met nummers van Piaf, Brel en Yves Montand. (spelen van 13u tot 15u)
Voor meer info: http://www.myspace.com/trio-bombelini

Little Eddy & Guests: De mannen van het 't Zuid swingen er op los! Niettegenstaande hun jeugdige leeftijd toch al volrijpe muzikanten met een aardig archief aan heerlijke muziekjes. (spelen van 15u tot 17u)