Wat bij heel slecht weer !??!

Beste standhouders,

Als het weer écht te slecht is voor de volledige organisatie van de schildersmarkt ( veel wind en regen) moeten we spijtig genoeg Lambermontmartre/Musee annuleren. Bar, koffie, broodjestand en het muzikale gedeelte worden dan afgelast.
Dat wil zeggen dat vrije opstelling mogelijk blijft voor de standhouders die echt graag willen plaats nemen op het plein. Je hoeft dan niet te betalen of te registreren. Gelieve niet met uw auto’s op het plein te rijden en niet te parkeren voor het museum (rijbaan). U mag op het plein blijven staan tot 17u.

Dank voor uw begrip

Lambermontmartre/Musee 2012 gaat van start!
Vanaf 2011 op de Leopold De Waelplaats

Om als organisatie te kunnen groeien, de tekenaars en schilders een betere plek te geven, een groter publieksbereik te creëeren, meer kunstenaars aan te spreken en geen beperkingen qua plaatsing meer te moeten opleggen, opteren we voor een definitieve verhuizing van de Lambermontmartre-schildersmarkt naar Lambermontmartre/Musee op de Leopold de Waelplaats, op het plein voor het Museum van Schone Kunsten.

Het was een harde noot en een moeilijke keuze om de mooie Lambermontplaats te verlaten, de bakermat van een van de meest geslaagde schildersmarkten in Vlaanderen. Maar we kiezen resoluut voor groei en minder beperking qua plaats en ruimte.

Het Koninklijk Museum van Schone Kunsten (KMSKA) in Antwerpen bestaat sinds 1890. Momenteel lopen de laatste tentoonstellingen en gaat het museum minstens vijf jaar dicht voor ingrijpende herstellingen en infrastructurele aanpassingen.

Dus... We vestigen de bruisende schildersmarkt definitief aan de voeten van een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad. Het KMSKA, de Antwerpse kunsttempel voor de allergrootste meesters gaat even dicht maar Lambermontmartre/Musee neemt over, en van mei tot en met september kunnen duizenden schilders, grafici en fotografen exposeren in de schaduw van Rodin, Dupon, Rubens, Ensor en vele anderen. Het opzet blijft hetzelfde. Exposeren in openlucht op een aangename plek in de stad waar er een groot publieksbereik is en waar zowel de exposant als de bezoeker graag naartoe komt.

Wij hopen dat de verhuizing in goede aarde zal vallen bij de vele exposanten en de bezoekers uit alle windstreken en dat Lambermontmartre/Musee een mooie toekomst zal krijgen op de nieuwe locatie. Wij hopen op een zinderend nieuw begin met vele talentvolle kunstenaars en vele verrassende ontdekkingen.